Helaas voor al die mensen zonder internetverbinding of hen die beschikken over een traag-werkende verbinding, maar het ziet ernaar uit dat wij destijds een vooruitziende blik hebben gehad. Enkele jaren geleden, toen de hele glasvezelsoap nog in de kinderschoenen stond, hebben wij als toenmalige fractie al aangegeven dat de onderhavige oplossing de enige haalbare optie leek te zijn om de witte gebieden in Koggenland van snel internet te voorzien.  Destijds hebben wij al gevraagd naar de reden waarom de wethouder in hemelsnaam niet volle kracht en krachtdadig heeft doorgepakt na de presentatie van Reggefiber. Op onze vragen bleef het echter oorverdovend stil tot vlak voor de verkiezingen… Heel droevig voor alle betrokkenen die de Fata Morgana van wethouder Van der Pol -E-Fiber- hebben gevolgd. Enfin, misschien beter ten hele gekeerd dan ten halve gedwaald? Ofwel, zet de ideeën van de wethouder aan de kant en ga zelf als Koggenlanders met FiberNH in zee! Net als alle andere Westfriese gemeenten behalve Koggenland ……… 

“FiberNH verzorgt de glasvezelaansluiting in vijf gemeenten: Opmeer, Medemblik, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen. Hoorn heeft geen buitengebied. Koggenland is met E-Fiber in zee gegaan. Bewoners in Koggenland kunnen zich tot 28 oktober aanmelden, maar tot nu toe heeft E-Fiber daar de aanmelddrempel niet gehaald.” Lees het gehele artikel hier: https://bit.ly/2Advlsp

 

 

Ook in Den Haag lijkt men een beetje wakker te worden m.b.t. de onoverzichtelijke warboel die de term informatie niet zou mogen dragen. Zo lopen honderdduizenden ouderen toeslagen mis, simpelweg omdat ze niet weten dat ze er recht op hebben. De overheid moet mensen daarom beter gaan wijzen op toeslagen, liet het CDA onlangs aan RTLNieuws weten.

Wij, van de Ok(é) Partij lieten op lokaal niveau datzelfde geluid al horen en pleitten toen voor een centraal informatiepunt waar ouderen álle, voor hen relevante, informatie kunnen vinden. Nu lijkt men daar in Den Haag gelukkig ook enigszins van bewust te worden.

Het is tenslotte schrijnend dat één op de zes ouderen bijvoorbeeld huurtoeslag laat liggen en één op de tien geen zorgtoeslag aanvraagt, terwijl ze daar wel recht op hebben. Dat bleek onlangs nog uit onderzoek van de ouderenbonden.

CDA-kamerlid Evert Jan Slootweg. Hij roept het kabinet daarom op meer reclame te maken voor toeslagen. “Er is een overheidscampagne nodig.” Verder pleit Slootweg ervoor om bestanden van bijvoorbeeld de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst te koppelen, om te zien wie recht op toeslagen heeft. “De overheid kan die mensen dan proactief informeren.”

Goh, zou de heer Slootweg ons verkiezingsplan hebben gelezen? Nu maar hopen dat er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen (ook op lokaal niveau). Wij volgen e.e.a. voor u op de voet.

Een gevoel van enorme blijdschap overheerst al het andere. Blijdschap dat de deportatie van Lili (12) en Howick (13) naar Stalag Armenië op het laatste moment is afgeblazen. Het enige juiste!

Kinderen mogen NOOIT de dupe worden van de fouten van hun ouders. Wij hebben ons stiekem haast geschaamd om politiek bezig te zijn, omdat de politici, die er blijk van geven wél over een hart te beschikken, ondersneeuwde bij de meerderheid aan VVD’ers en CDA’ers die, gefrustreerd door falende regelgeving die bijvoorbeeld het uitzetten van criminele asielzoekers verhindert, af menen te moeten kopen ten koste van onschuldige kinderen.

Lees meer…