Ook in Den Haag lijkt men een beetje wakker te worden m.b.t. de onoverzichtelijke warboel die de term informatie niet zou mogen dragen. Zo lopen honderdduizenden ouderen toeslagen mis, simpelweg omdat ze niet weten dat ze er recht op hebben. De overheid moet mensen daarom beter gaan wijzen op toeslagen, liet het CDA onlangs aan RTLNieuws weten.

Wij, van de Ok(é) Partij lieten op lokaal niveau datzelfde geluid al horen en pleitten toen voor een centraal informatiepunt waar ouderen álle, voor hen relevante, informatie kunnen vinden. Nu lijkt men daar in Den Haag gelukkig ook enigszins van bewust te worden.

Het is tenslotte schrijnend dat één op de zes ouderen bijvoorbeeld huurtoeslag laat liggen en één op de tien geen zorgtoeslag aanvraagt, terwijl ze daar wel recht op hebben. Dat bleek onlangs nog uit onderzoek van de ouderenbonden.

CDA-kamerlid Evert Jan Slootweg. Hij roept het kabinet daarom op meer reclame te maken voor toeslagen. “Er is een overheidscampagne nodig.” Verder pleit Slootweg ervoor om bestanden van bijvoorbeeld de Sociale Verzekeringsbank en de Belastingdienst te koppelen, om te zien wie recht op toeslagen heeft. “De overheid kan die mensen dan proactief informeren.”

Goh, zou de heer Slootweg ons verkiezingsplan hebben gelezen? Nu maar hopen dat er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen (ook op lokaal niveau). Wij volgen e.e.a. voor u op de voet.

Reacties