De inschrijving voor “glasvezel” is in de gemeente Koggenland verlengd tot 28 oktober (2018)… hoe houd ik mijn inwoners aan het lijntje? Dan rijst toch de vraag hoeveel inschrijvingen er op dit moment werkelijk zijn. Kijk naar het opzettelijk manipuleren van de cijfers in Heerhugowaard. Wreed om bijvoorbeeld de kleine kern Zuidermeer zo aan het lijntje te houden, maar de verantwoordelijk wethouder kan nu in ieder geval rustig op vakantie gaan zoals ze eigenlijk al vijf jaar doet.. Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven. (?) Tip voor de wethouder: verleng de termijn tot na de volgende verkiezingen want het kabinet wil dat alle huizen en bedrijven in Nederland al in 2023 een snelle internetverbinding van minimaal 100 megabit per seconde hebben. Dat is twee jaar eerder dan gepland.

Dit valt erover te lezen in het Actieplan Digitale Connectiviteit: “De meerderheid van de Nederlanders moet in 2023 zelfs een verbinding van 1000 megabit per seconde kunnen krijgen.De downloadsnelheid is nu gemiddeld 52 megabit per seconde. Zo’n 3 procent van de Nederlanders, met name in de buitengebieden, heeft nu geen vast internet of heeft te kampen met een trage verbinding. Het kabinet wil meer doen om de aanleg van glasvezelkabels te stimuleren.”

Reacties