Vlak voor de verkiezingen kwam wethouder Van der Pol met ‘konijn E-Fiber’ uit de hoge hoed. Een en ander om te verhullen dat ze vier jaar lang absoluut niets had bereikt met betrekking tot het zogenaamde speerpunt, snel internet.

Wij gaven toen al aan dat dit een heilloze weg zou zijn en heel erg leek op kiezersbedrog. Jammer genoeg voor al die mensen die dat niet hebben gezien krijgen we zonder enige twijfel gelijk en blijkt er nu zelfs sprake van volksverlakkerij te zijn. Lees: “De onjuiste gemanipuleerde) cijfers op de site van E-Fiber wekken ook twijfel over de percentages die E-Fiber meldt over Schagen en Koggenland (27%).”

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/alkmaar-uitgelicht/artikel/glasvezel-mislukt-heerhugowaard

Het ergste vinden wij dit voor de vele mensen in de kleine kernen die zich zo hebben ingezet om dit hersenspinsel van de wethouder te volgen.Saillant detail is dat de raad van Koggenland al vijf jaar geleden een presentatie van Regge Fiber kreeg die tot een succes had kunnen leiden. Wij hebben navraag gedaan en het is ons gebleken dat de wethouder het toen gewoon in de la heeft laten liggen. Conclusie moet zijn dat het alleen aan de wethouder ligt dat kernen zoals Zuidermeer tot Sint Juttemis moeten wachten tot snel internet een feit zal zijn.

Wanneer roept de lokale politiek deze wethouder nu eens tot verantwoording? Ga er anders maar vanuit dat alleen 5G snel gaat leiden tot de opheffing van het isolement van de witte gebieden. En als deze wethouder een oplossing moet vinden zullen de tijden van postkoets en trekschuit weder terugkeren……

Overigens zullen wij binnenkort plannen ontvouwen om de taak van dit college over te nemen. We hopen echter dat dit niet nodig zal zijn omdat de lokale politici hun verkiezingsbeloften van 2014 en 2018 zullen nakomen.

Misschien tegen beter weten in…….

Reacties