Onlangs kregen wij het volgende bericht van een inwoner van onze gemeente. Met haar goedvinden, delen wij haar zienswijze graag met u:

Volgens mij moet het zijn zonnepanelen beleid. Het moet gaan over zonnepanelen.

Waarom: het levert milieu vriendelijke groene stroom op.

Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk zonnepanelen geplaatst worden op plaatsen waar ze het milieu en de natuur niet aantasten.

Zowel de natuur als het milieu moet beschermd worden.

De gemeente heeft hierin een voorbeeld functie. Waarom geen zonnepanelen op het gemeentehuis, de sporthal/zwembad. De scholen, de nieuwe brede school in De Goorne. De school, sporthal, wijkcentrum kan met een lagere energierekening andere leuke dingen doen.

Er zijn industrieterreinen en grote schuren in Koggenland. Op het dak kunnen zonnepanelen. Dan kan het bedrijf op de energie kosten besparen en kan misschien zelfs energie verkopen.

Indien de gemeente het goede voorbeeld geeft en gemeentelijke gebouwen van zonnepanelen voorziet, zullen ondernemers het goede voorbeeld volgen.

Dan geeft de gemeente een duidelijk signaal af.                                                                                                     Onze gemeente heeft zorg voor het milieu en het groen wat er nog in deze mooie polder is. Onze kinderen willen ook genieten van een mooi groen, landelijk gebied. Wat er nog van over is, moeten we zo zorgvuldig mogelijk beheren. Er is voor zonnepanelen genoeg ruimte op de daken van heel veel grote en kleinere gebouwen en schuren in Koggenland.

Agnita Koopman

Grosthuizen

Daarnaast maken wij u graag attent op hetgeen er onlangs over dit onderwerp werd geschreven in het AD. Wij zetten stevige vraagtekens bij dit soort beleid. Zonne-energie vinden wij oké maar niet wanneer dat ten koste gaat van de natuur! https://www.ad.nl/binnenland/zonnepark-verdringt-landbouw%7Eac95d3ff/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

Reacties