Het is nog altijd een issue: politiek en communiceren. Natuurlijk is de boodschap soms wat gekleurd; het is tenslotte een vorm van reclame; zeker in verkiezingstijd. Natuurlijk bedient iedere politicus zich (wel eens) van framing (het spelen met woorden) om de publieke opinie te beïnvloeden. Daar is vrijwel iedereen zich van bewust en dat wordt ook geaccepteerd.

Waar de meeste mensen (en dus potentiële kiezers) zich echter groen en geel aan ergeren is het feit dat je lokale politici alleen maar hoort en ziet in campagnetijd. Het gehele jaar door heerst er een oorverdovende stilte. Daarin maakt de Ok(é) Partij het verschil. Wij houden u het hele jaar op de hoogte van onze standpunten en waar wij ons voor inzetten. Bovendien gaan wij –eveneens het hele jaar door- graag met u in gesprek. Wanneer u daar prijs op stelt is een mailtje of belletje voldoende (htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516).

Onderzoek én de vele reacties die wij krijgen hebben aangetoond dat onze manier van communiceren op prijs wordt gesteld. Kiezers willen graag continu op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van partijen zodat ze ook beter weten op welke partij ze bij de volgende verkiezingen moeten stemmen. Het feit dat de meeste lokale politici pas uit hun hol kruipen wanneer zij ‘zieltjes moeten winnen’ heeft een negatieve uitwerking op de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van politici, politieke partijen en hun campagnes. Daar zijn wij het roerend mee eens en wij beloven u dan ook graag informatie over ons denken en ons doen, het hele jaar door!

Dan is er nog de gemeentelijke communicatie. Wij hebben verschillende geluiden gehoord van inwoners dat zij niet of niet inhoudelijk antwoord krijgen op vragen c.q. klachten die zij neerleggen bij de gemeente. Het is zelfs zó dat issues lang niet altijd bij de raadsleden terecht komen, terwijl dat volgens de richtlijnen wel het geval zou moeten zijn. Die nalatigheid in de communicatie richting u, de inwoners van de gemeente Koggenland, willen wij graag verbeteren en nalatigheid zullen wij bestrijden! Heeft u iets dergelijks zelf ervaren, meld het ons dan alstublieft via htinorcenti@hotmail.com of 06-46590516.

Reacties