Op initiatief van SP raadslid, Inge Stemmler, bracht een vertegenwoordiging van een drietal West-Friese fracties op 12 januari jl. een bezoek aan het pompstation van het CAW in Westwoud.

De vertegenwoordigers van SP Enkhuizen, PWF Medemblik en de OK(é) Partij Koggenland, allen SPS leden, besloten tot dit bezoek om zich door de heer Mulder van CAW, voor te laten lichten over een onduidelijk bedrag van € 2.000.000 op de balans van het CAW en over de reden van het afboeken van een bedrag van 8 ton. Naast het verkrijgen van antwoorden op deze onduidelijkheden, wilden de raadsleden de situatie ter plekke aanschouwen.

De heer Mulder kreeg een waar spervuur van vragen over zich heen, maar had overal een bevredigend antwoord op. Hij bleek een goed geïnformeerde en bevlogen ondernemer die zich volledig inzet om de fouten, die er in 1989 zijn gemaakt, zo min mogelijk verontreiniging te laten veroorzaken. De afgelopen jaren is dat steeds beter gelukt waardoor nu gezegd  kan worden dat de verontreiniging tot een volstrekt minimum is teruggebracht.

Kortom, het gesprek had een bevredigend verloop. SP Enkhuizen, PWF Medemblik en de OK(é) Partij zijn van mening dat dit project van CAW als een voorbeeld voor de aanpak van verontreiniging en monitoring beschouwd mag worden.

 

 

Reacties