Op 20 oktober jl. woonde fractievoorzitter, Jim Mollet, een informatieavond bij over ‘Schone Lucht’. Deze avond werd georganiseerd door een inwoner van Obdam die een interessante uitvinding heeft gedaan op het gebied van duurzame energie. Nieuwsgierig als wij zijn bij de Ok(é) Partij, besloot Jim deze avond bij te wonen.

Jim vertelt hierover: “Ik wist dat ik geconcentreerd zou moeten luisteren deze avond, want je kunt mij een heleboel dingen verwijten, maar niet dat ik verstand van techniek heb. Mijn oude Jaguar praat altijd tegen me over allerlei dingen die technisch niet goed zouden zitten, maar ik snap er tot nu toe nog steeds geen bal van. Maar enfin, dit terzijde.

Deze Obdammer heeft, volgens de mensen die het kunnen weten en aanwezig waren,  mogelijk het ei van Columbus! Tot nu toe ving hij echter telkens bot wanneer hij ergens aanklopte om te bezien of men hem kon helpen om te komen tot een werkend model. Dat hij geen Universitaire opleiding heeft en uit Obdam komt (waar nu eenmaal geen Nobelprijswinnaars vandaan komen) schijnt daarbij een grote rol te spelen.

Nu wil het geval dat ik al jaren zeer goede contacten met Koreaanse Universiteiten heb. Dat contact stamt uit de tijd, nu precies elf jaar geleden, toen ik op uitnodiging van de Universiteit van Seoul, op 23 oktober 2006, Key note speaker was op het eerste Internationale congres over “Landscape Ecology and Problems with Windfarms” een congres dat wereldwijd werd gecoverd en heeft geleid tot het mondiaal aannemen van het “Seoul Green Manifesto”. Meer dan 300 geleerden waren daar aanwezig en we werden als sprekers door tolken gelijktijdig vertaald in acht talen. In dat kader is een raadszaal in Koggenland maar een tamme bedoening…

Regelmatig hebben wij een aantal van die professoren over de vloer die een Europa tour doen. Wat ik mij van de laatste keer nog goed voor de geest kan halen is dat ik Professor Dr. Young Keun Kwon van de Cheju National University in Halfweg te Ursem moest uitleggen dat je een uitsmijter gewoon kan eten en dat nog kan overleven ook ………

Dus stelde ik aan deze Obdammer voor om zijn hele technische verhaal in het Engels te vertalen waarna ik het aan verschillende geleerden in Korea zou voorleggen. Gewoon een kwestie van lekker je contacten (mis-) ge-bruiken heet dat.

Hij accepteerde gretig dus ik wacht gespannen af. Niet geschoten is altijd mis, toch? Stilletjes hoop ik dat ze hem uitnodigen om naar Korea te komen en raad eens wie dan zijn koffers draagt? Juist…:-)

Ach, als raadslid moet je weleens in sprookjes geloven en dan bedoel ik niet de sprookjes die door de coalitie worden verteld…

We weet is de volgende Nederlandse Nobelprijswinnaar wel afkomstig uit Obdam? Hoe mooi zou dat zijn?

Wij houden u op de hoogte en ik droom verder!

안녕 ! (Tot ziens)

Reacties