Er is de afgelopen tijd heel wat ophef ontstaan over de overlast en de daaropvolgende huisuitzetting van een inwoner van Obdam. Aangezien de gemeente hier niet of nauwelijks over communiceert richting de verontruste buurtbewoners zullen wij, tijdens de raadsvergadering op 18 september a.s. de volgende vragen stellen aan het college:

Nu inmiddels definitief juridisch vaststaat dat de betrokken persoon geen verblijf meer mag houden in de door hem voorheen gehuurde woning, willen wij –als Ok(é) fractie- weten of de huisuitzetting inmiddels is uitgevoerd.

Indien dat het geval is, willen wij graag weten of het college bekend is met de huidige verblijfplaats van de betrokken persoon en of het college de buurt gerust kan stellen in dier voege dat er geen gevaar meer bestaat voor de buurtbewoners dat zij geconfronteerd kunnen worden met eventuele wraakacties?

Indien de huisuitzetting nog geen plaats heeft gevonden, willen wij weten wat de gemeente gaat doen om de veiligheid van de buurtbewoners te waarborgen en wat zij gaat ondernemen om de buurtbewoners te informeren over de ontstane situatie.

Natuurlijk gaan wij u nader informeren zodra wij antwoorden hebben mogen krijgen op onze vragen.

Reacties