NEE IS NEE

Referendum en meer

 

Het zal u niet ontgaan zijn, in innige samenwerking met de SP heeft OK(é) actie gevoerd voor een geldig NEE in het op 6 april  gehouden referendum.

Waarom we dat hebben gedaan? Omdat we denken dat Den Haag ons ook lokaal heeft geraakt de afgelopen jaren denk maar eens aan de miljarden bezuinigingen in de WMO en het tijd wordt dat Den Haag eens de opbouwende metsel troffel in plaats van de slopershamer gaat hanteren waardoor gemeenten meer lucht gaan krijgen om voor U een goede leefomgeving te scheppen.

En zie, we kunnen democratisch Nederland feliciteren met de uitslag die Mark Rutte c.s. voor aardig wat problemen gaat stellen,  in  Koggenland was de uitslag:

  • Voor 38,1%
  • Tegen 61,7%

 

Opkomst 38,4%

6.612         uitgebrachte stemmen

17.200       kiesgerechtigden

 

We mogen dus verheugd constateren  dat we nog meer dan het landelijk gemiddelde hebben gescoord, niet alleen wat opkomst betreft maar zeker wat betreft de NEE stemmers, we vlijen ons met de gedachte dat we daar een klein beetje aan hebben kunnen bijdragen en danken onze met name West-Friese SP vrienden, we hebben genoten van het samen met hen actie te mogen voeren.

 

Dit resultaat is bereikt ondanks de talrijke incidenten waarvoor we in de afgelopen raadsvergadering uitdrukkelijk hebben gewaarschuwd maar door de passieve houding van het college aan dovemansoren waren gericht en waardoor  talrijke inwoners van hun kiesrecht werden beroofd:

 

Zo is waar geworden, wat sommigen in de politiek al voorspelden dus niet alleen in Hensbroek, maar bijvoorbeeld ook in Scharwoude …………….
Bij het stembureau in Scharwoude stonden mensen voor de deur te wachten, terwijl het pas om 14 uur opengaat. Er stonden al mensen te wachten die vanuit de buiten gebieden kwamen, waaronder mensen die moeilijk te been zijn.
In Scharwoude wonen veel senioren, zij hadden verontwaardigd aangegeven later niet meer terug te komen en vonden dat hun stem is ontnomen. ¨Zo haal je de opkomstdrempel nooit¨, aldus verschillenden. Er hing wel een lijstje waar mensen ook konden stemmen. ¨Daar is over nagedacht, mensen die afhankelijk zijn van taxibusjes die je 24 uur van tevoren moet bestellen voor inwoners van Koggenland¨, was een andere opmerking.

 

Als OK(é) fractie bieden wij aan deze inwoners die wilden maar niet konden stemmen  onze excuses aan  omdat we niet verwachten dat het VVD/CDA/gedoog partij, college dat zal doen en deze inwoners er zeker recht op hebben. Wij hebben gefaald onze inwoners te beschermen, vandaar deze excuses

Mochten wij bij de volgende verkiezingen een dusdanig uitslag boeken dat wij tot college verantwoordelijkheid worden geroepen dan kunt u er op aan dat wij er  voor zullen zorgen dat dit door wel pro actief te handelen,  niet meer zal gebeuren.

 

En andere reden dat wij verheugd zijn over deze uitslag is dat het landelijk stemadvies van alle nu de coalitie vormende partijen een JA inhield, onze inwoners lijken zich dus niet veel meer aan VVD en CDA gelegen te laten liggen.

 

Inderdaad heeft de huidige coalitie inmiddels veel krediet verspeeld door de afgelopen twee jaar hun ware gezicht te tonen, de lasten te verzwaren en de ondersteuning van zorg, sport en onderwijs (peuterspeelzalen) met miljoenen te verminderen, ongeacht datgene wat zij aan u in verkiezingstijd hadden beloofd.

 

Daarnaast blijkt, dat zien veel inwoners ook hebben wij gezien de vele reacties die ons bereikten, begrepen,  het huidige college  uit te blinken door ondeskundigheid waardoor er te weinig tegenwicht kan worden geboden aan de negatieve invloeden.

 

Kortom we zijn erg blij en dit resultaat geeft ons nog meer energie om ons voor U in te blijven zetten in succesvolle acties zoals het behoud van Meerzicht, unaniem met de overige raadsleden faciliteren  van het gezondheidscentrum aan de Dwingel, de door ons met collega’s GBK en PvdA ingediende en unaniem aangenomen motie Openbaar Vervoer en zo kunnen we nog talrijke  voorbeelden noemen.

 

Wij hoeven daar geen applaus voor het is gewoon onze taak want u heeft recht op een sociaal Koggenland met een bestuur dat wel naar u luistert, daar heeft u ons namelijk voor gekozen.

 

 

Jim Mollet fractie OK(é)

 

PS persoonlijk denk ik dat het kabinet Rutte de eindstreep niet gaat halen, voor 1 juli 2016 is gevallen maar misschien is de wens wel de vader van de gedachte …………..

 

 

 

 

 

 

 

Reacties