RESPECT VOOR JOS R.I.P

Afgelopen zondagochtend vernam ik het onthutsende bericht dat SP voorvechter Jos van Tilburg op 65-jarige leeftijd onverwachts is overleden.
Jos en ik hadden de afgelopen jaren niet alleen voor onze partijen maar ook als mens, een heel goed contact en het was de meest inspirerende persoonlijkheid die ik in de lokale politiek ben tegengekomen.
Ik werd lid van de SP ondanks het feit dat ik aan de wieg stond van een lokale partij in Koggenland, door de opstelling van de SP in het dossier Distriport en de steun die ze gaven toen ik , 10 jaar geleden werd geschorst als raadslid omdat ik inwoners bijstond in een procedure
bij de Raad van State.

Toen ontmoette ik ook voor het eerst Jos, zijn kalme maar enthousiaste uitstraling en handelen maakten toen al indruk op me.

Je kon aan hem merken dat hij alles al een keer had meegemaakt en met name zijn kennis van ALLES wat er speelde en de achtergronden daarvan gaf al aan dat hij overal sterk bij was betrokken.

Daarna kwam hij regelmatig een bakkie doen als er weer eens verkiezing was en hij, actievoerder pur sang, in Oudendijk posters ging plakken, dan passeerde de hele lokale politieke arena van de afgelopen periode de revue.

En nooit aangekondigd, nee, hij stapte gewoon binnen, maar van hem accepteerde je dat gewoon, omgekeerd kon je immers ook altijd bij hem terecht ?

Hij was ook degene die onze OK(é) partij bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen voorzag van een SP stemadvies omdat hij bij ons dezelfde sociale bewogenheid voor onze inwoners zag die ook de SP koesterde en dezelfde opstelling in het Distriport dossier.

Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor, in die campagne hebben wij toen nog intensief samengewerkt, voor de laatste keer………

Wat blijft hangen was de bespiegeling die we samen hadden om de OK(é) partij om te vormen tot de lokale SP voor Koggenland, zonder Jos zal dat echter een utopie blijven.

Het te vroege overlijden van Jos is niet alleen een verlies voor de SP, maar voor de hele gemeenschap van Koggenland, persoonlijk verlies ik het lichtend voorbeeld van hoe sociale politiek moet worden bedreven.
Onze gedachten gaan uit zijn dierbaren en we wensen hen veel sterkte om dit grote verlies te dragen

Jos, ooit gaan we daarboven samen poster plakken, tot dan

Jim

Reacties