Windturbines niet Ok(é)

Onze bijdrage in de discussie op de site van RTV NH inzake het onzalige plan voor windturbines in Bobeldijk/ Berkhout waarin een zekere Jan dit meent te moeten plaatsen, zie onderstaande link.

http://www.rtvnh.nl/nieuws/155081/bewoners-vechten-tegen-windmolens

 

 

Jan plaatst op 25-11-2014 | 04:43 uur de volgende reacties  op het artikel.

O o iedereen heeft dagelijks de mond vol over natuur en milieu etc. Nu wil men schone energie gaan opwekken…. staat weer iedereen te mekkeren. Wat een land. Haha windenergie prima, maar ehm niet bij mij achter. Nee doe dat maar bij de buren. Niet oke

24-11-2014 | 22:07 uur

Windenergie zorgt voor 5% van de energiebronnen in Nederland. Kosten meer dan dat het oplevert. Ondertussen staat het hele land vol met die troep. Kan me verder ook reet schelen hoor. Ze doen maar lekker. Alles gaat toch naar de knoppen.  http://eduweb.eeni.tbm.tudelft.nl/TB141E/?elektriciteit-conversiet

Jan

 

Onze reactie:

Beste Jan,

Schreeuwen zonder onderbouwing  helpt geen moer. Die 5% die jij noemt word vaak als argument gebruikt, maar het is niet waar, die 5% is namelijk van het HUISHOUDELIJK energie verbruik, van het totale energieverbruik in Nederland is slechts 15% huishoudelijk zodat de 5% die jij noemt (5 x 0,15) 0,75 0/00 (Ja,  inderdaad promille) is.

Daarom gebruikt de windmaffia altijd de phrase deze turbine is goed voor 1000 huishoudens  als ze zouden zeggen deze turbine is goed om deze fabriek 30 seconden per jaar te laten draaien ziet iedereen de belachelijk kleine”opbrengst”

 

Daarbij windturbines zijn asociaal, gemotiveerd als volgt :  subsidies kunnen slechts eenmaal worden toegekend, ieder euro kan maar één keer worden uitgegeven dat houdt in dat elke euro aan de subsidie grootverdieners, de windturbine exploitanten, die miljoenen  aan die turbines verdienen, niet aan de  mensen kan worden gegeven  die innovatieve  oplossingen proberen te creëren  of aan de talloze mensen die zonnepanelen, die minimaal hetzelfde rendement opleveren, op hun dak zetten.

Zoals ik als keynote speaker op het 2006 International Workshop on Landscape Ecology and the problems with wind farms as held in Seoul, Republic of Korea,  opmerkte

The Republic of Korea impresses all participants with what has been reached. The Koreans refused to become followers of an old technology (wind turbines), and instead are purposed to become leaders in renewable energy by doing research and finding real solutions the world needs

Windturbines houden door hun enorme subsidie honger werkelijk oplossingen tegen..

Kortom veel subsidies voor zeer weinigen  in plaats van kleine subsidies aan velen, particulieren,  in plaats van de windcowboys die stinkend rijk worden van onze, publieke centen daarom: asociaal

Zonnepanelen hebben nog een ander voordeel,  mensen die ze hebben zien de meter terugdraaien en worden vanzelf energie bespaarders, immers elke kwh die je zelf gebruikt kan je niet verkopen…..

En vraag Pieter (Lukkes) maar eens naar de enorme schade die turbines aanrichten inzake ons cultureel erfgoed ons mooie landschap.

 

Jim Mollet

Reacties