Vertrek Wethouder Wijnker?

Distriport en ex-wethouder Wijnker

Het meest in het oog springende nieuws na de verkiezingen was het uit de politiek treden van wethouder Wijnker deze week.

Als belangrijkste reden gaf hij aan het verlies bij de verkiezingen dat de VVD onder zijn lijsttrekkerschap boekte.

Maar was dat verlies zo dramatisch? Als je het vergelijkt met 2010 verliest de VVD 1,9% waar het CDA 1,1 en de PVDA zelfs 4,2% verliest, maar  alle lijsttrekkers zitten er echt nog………

De vergelijking met de verkiezingen van 2006 laten zelfs een heel ander beeld zien , grootste verliezer het CDA, 8,1%(!)  , PVDA 6,1%(!) terwijl de VVD 3,5% wint……

Daarmee is de VVD samen met OK(é) , meer dan een verdubbeling,  de enige winnaar over die periode

En het CDA heeft overduidelijk de weg omhoog niet gevonden na de enorme dreun die zij in 2010 kregen, dat zou de CDA lijsttrekker meer verdriet moeten doen dan de VVD lijsttrekker.

Ook in 2006 was Wijnker er al, dus waarom zo zwaar tillen aan een uitslag die er dus absoluut niet negatief  uit sprong bij al die verliezers?

En waarom op dit tijdstip waarop alle kiezers die op hem hebben gestemd in de kou worden gezet? Was het dan niet beter geweest dit voor de verkiezingen te besluiten in plaats van al die kiezers te misleiden?

En je kan zeggen wat je wil van Jan Wijnker maar hij heeft  goede politiek voelhorens  dus hij moet hebben geweten dat dit verrassende besluit ontzettend veel vragen zou oproepen .

Hebben alle geruchten en harde feiten over bijvoorbeeld Distriport dan misschien een grotere rol gespeeld  dan de verkiezingsuitslag?

Wij hebben documenten gezien waaruit blijkt dat er enkele weken geleden bij het Openbaar Ministerie in Haarlem een ernstige beschuldiging tegen Wijnker is neergelegd, hoewel dat natuurlijk niets zegt  over het vervolg,  is het wel een teken aan de wand.

Ander opvallend punt,  van het college dat de “procedure” Distriport  heeft behandeld is nu niemand meer als zodanig in functie, geen burgemeester, geen wethouder…..

En elke keer als een toenmalig college lid de functie neerlegde werd de term  “onverwacht “ gebruikt……….

Nee, over deze verrassende ontwikkeling is het laatste woord nog niet gezegd!

Reacties