Bijstand en Armoede

Bijstand en armoede

 

In de verkiezingskrant die dit weekend in onze gemeente is verspreid hebben we geprobeerd inzicht te geven wie we zijn en wat ons drijft,  bij het politiek bedrijven een van de aspecten daarin is dat we signaleren dat er ook in onze gemeente steeds meer sprake is van armoede.

In dat opzicht blijken we niet alleen te staan, het officiële instituut NIBUD kwam vandaag namelijk  met het volgende bericht:

UTRECHT -17 maart 2014. Gezinnen die moeten rondkomen van de bijstand, hebben structureel geld tekort. Per maand komt een gezin met twee kinderen 50 euro tekort om alle noodzakelijke uitgaven te betalen. Een gezin met drie kinderen heeft een gat van 150 euro. Dat berekende het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), zo maakte het instituut maandag bekend.

,,In de dagelijkse praktijk betekent dit dat deze gezinnen na het betalen van de vaste lasten waarschijnlijk zullen bezuinigen op posten als kleding, inventaris en voeding'', aldus het Nibud.

Het instituut maakt zich zorgen over deze gezinnen, die door de geldproblemen niet kunnen meedoen met sociale activiteiten. Geld voor kadootjes, sporten en uitjes hebben ze namelijk niet

Door zo’n bericht weten we waarom we in de politiek zitten, bijvoorbeeld  om criminalisering van bijstandsgerechtigden tegen te gaan zoals de VVD landelijk en juist ook  lokaal heeft uitgesproken in het licht van de tegenprestatie.

Laat de echte bijstandsgerechtigden met rust, ze hebben het al moeilijk genoeg……

 

Reacties