Koggenlandse verkiezingen….

Naar aanleiding van een artikel in het Noordhollands Dagblad http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article27016076.ece/Gemeente-Koggenland-waarschuwt-voor-ronselen-van-stemmen?lref=sp2

 

Ronselen????

De ‘oude “partijen die waarschijnlijk op 19 maart worden afgerekend op eigen hooghartig beleid zonder veel rekening te houden met de gemiddelde inwoner de afgelopen 4 jaar (60% WOZ verhoging bijvoorbeeld) krijgen het blijkbaar benauwd.

Op de noodkreet van een groep inwoners uit Hensbroek reageerde de Burgemeester met een klacht bij het Openbaar ministerie die deze klacht echter terecht van tafel af veegde.

Die noodkreet was te zien in een advertentie in de Kogge Express waarin de groep inwoners ook verzocht om te stemmen op partijen waarvan ze wisten dat die wel hun verantwoordelijkheid nemen (onder andere Oké)

De burgemeester zag daar ronselen in. Echter Annemarie Jorritsma vertelde namens de VNG vandaag precies waarom de burgemeester het faliekant mis had, voor ronselen is namelijk direct contact en een systematische aanpak nodig. Ook zei Jorritsma dat een advertentie NOOIT tot ronselen kan leiden juist vanwege het ontbreken van dat directe contact.

De vraag kan worden gesteld of de wanhoopskreet van deze mensen nu zoveel erger is dan het tijdens een voetbalwedstrijd mensen vertellen dat ze op het CDA  MOETEN stemmen.

Ook vraag ik me af of het persbericht van de burgemeester was gemaakt als het hier een oproep van de VVD of CDA  betrof…………

Zouden de coalitiepartijen inzien dat de verkiezing voor hen weleens een desastreuse afloop kan krijgen?

Kortom,  een burgemeester die zeker tijdens de verkiezingen boven de partijen dient te staan moet niet ergens inspringen zonder de regels goed te kennen en daarmee de schijn van partijdigheid over zich af te roepen.

Een tweede persbericht met excuses lijkt zeer zeker op zijn plaats.

Het wordt een leuke 19e maart 2014!

 

 

 

 

 

Reacties