Berkhout

Berkhout

Distriport

De inwoners van Berkhout verkeren nog altijd in onzekerheid over het wel of niet doorgaan van Distriport.

Het si eigenlijk schandalig dat de inwoners dus nog steeds speelbal zijn van Project ontwikkelaars, Provincie en onze gemeente.

Terwijl iedereen kan zien dat er totaal geen vraag is naar enige vorm van bedrijfsterrein toch  durft niemand de verantwoordelijkheid aan om er per direct de stekker er uit te halen.

Dit ondanks het feit dat enkele spelers ( de Peyler, Zeeman)  in dit bijna klassieke treurspel door een van de andere spelers (de Provincie)als persona non grata zijn verklaard.

Tot zelfs rechtszaken tussen deze partijen  aan toe.

Maar nog schandaliger is het dat in de rechtszaak tegen Ton Hooijmayers  gebleken is dat er partijen zijn geweest die een actief omkoopbeleid hebben gevoerd en dat we als gemeente het niet durven uit te spreken dat wij met deze bedrijven geen zaken meer willen doen.

Integendeel zelfs, het college lijkt deze bedrijven min of meer te omarmen, terwijl zij wel werkeloos toezag hoe een voor de werkgelegenheid in Koggenland zo belangrijk bedrijf als Mulder Obdam naar haar einde snelde met alle consequenties voor de werkgelegenheid in Koggenland  van dien.

En was het niet juist die werkgelegenheid die als legitimatie voor Distriport moest gelden?

De OK(é) partij zet, als zij na de verkiezingen daar toe in de gelegenheid is,  alles op het vinden van een raadsmeerderheid om eens en voor altijd de stekker uit Distriport te trekken door middel van het opstellen van een nieuw bestemmingsplan.

 

 

 

Reacties