Armoede

Door Jim Mollet.

 

ARMOEDE

Vandaag , dinsdag 3 december, werden de conclusies van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) over 2012 bekend, die waren afschuwelijk 1,2 miljoen armen in Nederland en het aantal stijgt nog snel. Het meest schrijnend voor mij persoonlijk: 384.000 kinderen waren arm.

Armoede zegt het kabinet, bestaat niet in Nederland en steekt samen met haar aanhangers de kop in het zand in plaats van er echt iets aan te doen, het begrotingstekort .is belangrijker…..

Maar 1 op de 10 Nederlanders heeft te weinig geld om het huis voldoende te verwarmen, Een warme maaltijd om de dag met vlees of vis kan bij niet, een week vakantie per jaar kan niet…. En dan heb ik het niet eens over de dingen die je je kinderen zou willen geven zodat ze niet uit de toon vallen bij de andere kinderen uit de klas, dat kan namelijk al helemaal niet!

Ook in onze gemeente komt dus armoede voor en als gemeente moeten we er alles aan doen om dat zoveel mogelijk te beperken, anders gezegd het asociale  beleid  wat onze Haagse vrienden voeren zoveel mogelijk van haar negatieve effecten te ontdoen.

En dan heb ik het niet eens over al die zelfstandigen die met de moed der wanhoop het hoofd boven water proberen te houden, die te trots zijn om toe te geven dat ze geen warm eten kunnen betalen.

Meneer Rutte ziet een eind aan de crisis, zoals zovele malen eerder , maar zolang er één kind huilt omdat ze geen nieuwe broek kan kopen, zoiang er nog één  ZZP’er  wakker ligt omdat hij geen uitweg meer ziet, zolang er één oudere geen geld heeft om de kachel iets hoger te zetten  is deze crisis nog niet voorbij.

Ondanks het feit dat ik raadslid ben geworden om te kunnen strijden voor deze mensen, wat kan mij de prijs van een lantaarnpaal of dat iemand daar geen huis mag bouwen,  eigenlijk schelen? word ik toch heel depressief van dit soort berichten, maar geeft het ook kracht om te proberen iets voor deze mensen te doen…….

Raadslid? Ik wou dat ik een vak had geleerd…….

Jim Mollet

 

 

 

 

 

Reacties